Wie ben ik

Ik ben Henneline van Eijk – van Diermen, geboren op 5 mei 1978 in Amersfoort. Ik ben sinds 27 mei 2004 getrouwd met Eric van Eijk, en moeder van 3 kinderen van 12, 9 en 4 jaar oud. Ik houd van genieten van het moment, van stilte, symboliek en rituelen, kloosteromgevingen, de natuur in gaan, fietsen, zwemmen, dansen, paardrijden, muziek maken en luisteren, boeken en gedichten lezen en lekker eten onder het genot van leuk gezelschap. Na een studie aan het conservatorium, de HBO- opleiding maatschappelijk werk en gewerkt te hebben in de hulpverlening merkte ik dat mijn passie vooral ligt in het werken met mensen op het snijvlak van ontwikkelings-, identiteits-, en veranderingsvraagstukken. 16 jaar lang heb ik daarom medewerkers en studenten bij Stichting de Navigators begeleid.

Door de jaren heen groeide het verlangen om meer ervaringsgericht te werken, mij te verdiepen in een aantal stromingen en mij verder te specialiseren in het begeleiden van individuen, groepen en organisaties. Daarom heb ik de 3 jarige Post – HBO opleiding Professionele communicatie gedaan bij Phoenix in Utrecht. (www.phoenixopleidingen.nl). Dit bracht mij zoveel dat ik daarna ook de vervolgopleiding Systemisch Werken en de cursus vrouwelijk leiderschap bij dit instituut heb gevolgd. Zo heb ik op verschillende manieren mijn eigen geschiedenis, onderliggende dynamieken en patronen diepgaand leren onderzoeken en geleerd hoe hiermee te werken. Om mijn professionaliteit te bewaken ben ik aangesloten bij de Ethische Code van Phoenix. Daardoor heb ik een netwerk van veel verschillende mensen waar ik uit kan putten voor collegiaal advies, intervisie en supervisie. Wil je meer weten over de inhoud van deze ethische code zie daarvoor onderaan deze pagina. 

Naast dit alles ben ik teamlid van de Stichting Toerusting Pastorale Zorg, www.tpz.nu. Zelf heb ik persoonlijk veel ontvangen via het werk van deze Stichting en sinds 2007 werk ik mee in het team. Het team van deze Stichting biedt mij ook een breed netwerk van professionals waar ik mee kan samenwerken. Het doel van de Stichting is het trainen/toerusten van professionele hulpverleners, predikanten en leken om werkzaam te zijn in pastoraat en hulpverlening door middel van genezend gebed op basis van het gedachtegoed van Leanne Payne. Naast het meewerken op onze conferenties, zorgt deze Stichting er voor dat ik mijn visie scherp houd en ook blijf ontvangen.