Over mij

Ik ben Henneline van Eijk – van Diermen, geboren op 5 mei 1978 in Amersfoort. Ik ben sinds 27 mei 2004 getrouwd met Eric van Eijk, en moeder van 3 kinderen van 15, 13 en 8 jaar oud. Ik houd van genieten van het moment, symboliek en rituelen, kloosteromgevingen en de natuur in gaan. Daarnaast word ik blij van zwemmen, paardrijden, muziek maken en luisteren, boeken en gedichten lezen, koffie drinken of lunchen met vriendinnen, en lekker uitgebreid dineren onder het genot van leuk gezelschap.

Wat zeggen mensen over mij? Dat ik enthousiast en vrolijk ben, doortastend, attent, nuchter, pro-actief, resultaatgericht, open en duidelijk in communicatie en daadkrachtig. Ik houd ervan kwaliteit te leveren. Ik durf confrontaties aan te gaan, ben analytisch en scherp, maar ook fijngevoelig. Daarnaast niet te vergeten invoelend en sociaal warm, vriendelijk en betrouwbaar. 

Na een studie aan het conservatorium, de HBO- opleiding maatschappelijk werk en gewerkt te hebben in de hulpverlening, merkte ik dat mijn passie vooral ligt in het werken met mensen op het snijvlak van ontwikkelings-, identiteits-, en veranderingsvraagstukken. Zestien jaar lang heb ik daarom medewerkers en studenten begeleid bij Stichting de Navigators. https://www.linkedin.com/in/henneline-van-eijk/

Door de jaren heen groeide het verlangen om meer ervaringsgericht te werken en lichaamswerk een plek te geven binnen mijn begeleiding. Ik wilde mij specialiseren in het begeleiden van individuen en groepen door middel van stromingen die persoonlijk bij mij passen. Daarom heb ik de 3 jarige Post – HBO opleiding Professionele communicatie gedaan bij Phoenix in Utrecht. (www.phoenixopleidingen.nl). Een opleidingsinstituut waar ik mij thuis voelde komen. Een plek waar ik genoot van de voeding en bedding voor mij persoonlijk en voor mijn professionele ontwikkeling. De opleiding bracht mij zoveel dat ik daarna ook de vervolgopleiding Systemisch Werken en de cursus vrouwelijk leiderschap bij dit instituut heb gevolgd. Zo heb ik op verschillende manieren mijn eigen geschiedenis, onderliggende dynamieken en patronen leren onderzoeken en geleerd hoe hiermee te werken in coaching en counseling. Na deze opleiding heb ik in 2012 mijn eigen praktijk Elon Begeleiding & Advies opgezet en heb ik mij verder gespecialiseerd in het begeleiden bij stress en burn-out klachten. (www.csrcentrum.nl). Om mijn professionaliteit te bewaken en kwaliteit te leveren ben ik aangesloten bij de Ethische Code van Phoenix. Ik heb zo een breed netwerk van veel verschillende mensen waar ik uit kan putten voor collegiaal advies, intervisie en supervisie. Wil je meer weten over de inhoud van de ethische code zie daarvoor onderaan deze pagina. 

Naast mijn eigen praktijk werk ik als POH-GGZ in een huisartsenpraktijk in Utrecht en ben ik, sinds 2007, teamlid van de Stichting Toerusting Pastorale Zorg, www.tpz.nu